fredag den 19. april 2013

At den nuværende situation er en spindoktors våde drøm..

Det er godt nok smart.
Regeringen får KL til at lockoute lærerne, regeringen nægter at lave et regeringsindgreb på trods af hvor mange det påvirker - det er jo Den Danske Model.
Det lyder jo smukt, for Den Danske Model er noget vi skal værne om. Alligevel virker det lidt lorent, når nu vores statsminister har udtalt at reformen af folkeskolen skulle financeres af lærernes overenskomst, når nu det hele tydeligt er aftalt spil og der er fundet resultatkontrakter som betinges af hvordan overenskomstforhandlinger udmøntes. Åbenbart kan man godt blande sig i nogle dele af overenskomstforhandlingerne - men når nu lockouten er i gang, så skal det død og pine være mellem arbejdsmarkedets parter.

Der hvor det smarte greb i mine øjne ligger, er der hvor man imens der er vældig debat om lærernes forhold, så vedtager man en "vækstpakke" der piller ved virkelig mange menneskers levegrundlag, det drejer sig om reformer af kontanthjælpen og reformer af SU'en. Samtidig bliver der rodet med offentlighedsloven så åbenheden omkring arbejdsprocesserne forringes.

Elegant, i ly af en næsten lammende konflikt - kan man foretage ualmindeligt mange krumspring, for forældrene er optagede af at få en hverdag til at hænge sammen og en stor del af dem som normalt råber vagt i gevær, de har travlt med at protestere over at Den Danske Model er under markant pres.

Selvom jeg er imod mange af de ting der foregår, må jeg alligevel bukke mig i støvet overfor den velgennemtænkte strategi.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar